Word klant

Duurzaamheid bij Red je Pakketje

Bij Red je Pakketje zetten we de consument altijd op één. Duurzaam beleid hoort daarbij. Iedereen heeft immers baat bij een gezonde wereld. Op deze pagina lees je meer over onze groene ambities.

Een klimaatneutrale verzending

Red je Pakketje neemt haar klimaatimpact serieus. Daarom compenseren we de CO2 die wij tijdens het leveren van pakketjes uitstoten. Voor ons is dat de basis. We denken daarnaast continu na over slimmere en duurzamere alternatieven. Daarbij proberen we zo veel mogelijk mensen te betrekken, zoals met een crowdfunding.

Vandaag al versturen

Meld je in een paar klikken aan bij ons logistieke platform VanavondBezorgd en ga direct live.

We streven ernaar om binnen nu een twee jaar uitstootvrij te bezorgen

Dieselbussen zijn in de pakketbezorging de norm – en dat is natuurlijk niet goed voor het milieu en voor het klimaat. Eén dieselbus stoot namelijk per dag zo’n 27 kilo CO2 uit. Branchevereniging Transport en Logistiek Nederland heeft daarom gezegd dat in 2025 de CO2-uitoot van de sector moet zijn gehalveerd.

Dat gaat ons niet snel genoeg. Wij streven ernaar om eind 2022 uitstootvrij te bezorgen. Vanaf 2020 zetten wij daarom volle bak in op elektrische bezorging, zowel met elektrische bussen als met elektrische bakfietsen. We groeien snel en bij elke verhuizing is het een harde eis dat er ruimte is voor elektrische laadpalen. En waar mogelijk kiezen we al voor bezorging met elektrische bussen.

Als eerste ter wereld een 100 procent elektrisch, landelijk netwerk

Het duurzame hoofddoel van Red je Pakketje is een 100 procent elektrisch netwerk waarmee we overal op het vaste land van Nederland kunnen bezorgen. En ja, dat is ambitieus. Dat is namelijk een wereldprimeur. Geen één pakketbezorger of supermarkt heeft dit voor elkaar gekregen.

Met een uitstootvrij, landelijk netwerk besparen we jaarlijks duizenden tonnen aan CO2. Door elektrisch te bezorgen komt er ook geen stikstof vrij. Tegelijkertijd dragen we zo in (binnen)steden bij aan een betere luchtkwaliteit, en dat is extra van belang in milieuzones. Doe jij met ons mee?

Meer weten?

Lees meer over onze dienstverlening bij Red je Pakketje voor bedrijven.