Word klant

Same Day delivery: wat is het en wat zijn de voordelen ervan?

Koen Slooten

Als gevolg van het alsmaar toenemende online koopgedrag is de e-commerce markt in de afgelopen jaren fors gegroeid. Webshops schieten uit de grond en proberen de enorme concurrentie voor te blijven door vooral naar de grote spelers te kijken. Een trend die we de laatste jaren hebben zien opkomen is serviceverbetering op logistiek gebied, en dan hebben we het met name over Same Day delivery. 

Wat is Same Day delivery?

Heel simpel gezegd is Same Day delivery niks anders dan een pakket afleveren op dezelfde dag van de geplaatste bestelling. Het is de Engelse vertaling van ‘dezelfde dag levering’. Same Day delivery is vooral van belang bij producten met een hoge urgentie. Denk hierbij aan auto-onderdelen, scooter-onderdelen, cadeaus, kaarten en versproducten. Dit zijn echter niet de enige redenen waarom Same Day delivery wordt ingezet door webshops.

Wat zijn de voordelen van Same Day delivery?

Door het aanbieden van dezelfde dag levering kun je met je webshop een aantal voordelen opbouwen: 

  • Het versterken van je concurrentiepositie. Niet iedere webshop biedt snelle levering aan. Door het aanbieden van Same Day delivery vergroot je de kans dat de consument bij jou bestelt;
  • Verspreiden van het inpakproces over de dag. Door alleen Next Day delivery aan te bieden heb je altijd een moment op de dag waarop de druk erg hoog ligt voor het inpakken van de pakketten. Door Same Day delivery aan te bieden verspreid je deze druk over de dag;
  • Minder retourzendingen. Vooral bij impulsaankopen is het belangrijk dat er zo snel mogelijk geleverd wordt zodat de consument zich niet in de tussentijd bedenkt en het pakket terugstuurt;
  • Hogere conversie. Een recent onderzoek van Bol.com heeft uitgewezen dat snellere levertijden zorgen voor 7 á 8% meer conversie;
  • Latere Next Day cut-off tijd. Door het aanbieden van Same Day delivery kun je als webshop jouw Next Day cut-off tijd verlaten tot 23:59.
  • Het vergroot het serviceniveau en de klantgerichtheid van je webshop. 

Wat doet Red je Pakketje?

Red je Pakketje is de grootste Same Day delivery partij van Nederland. Red je Pakketje zet altijd de consument op één. Vanuit dat basisprincipe maken wij alle beslissingen. Is het goed voor de consument? Dan doen we het. Zo eenvoudig maken wij kwaliteit.

Onze dienstverlening biedt gemak. De chauffeur staat op de stoep als je thuis bent en niet ‘ergens tussen 12:00 en 18:00 uur’. Wij vinden het normaal dat een bezorger de tijd krijgt om een pakket met een glimlach af te leveren en dat hij of zij jou veel plezier wenst met je bestelling. Daarom betalen we onze bezorgers per uur, niet per gehaast pakket.

Wij zien onze bezorgers als het visitekaartje van webshops. Door dat uitgangspunt zijn bestellingen bij Red je Pakketje in goede handen. Niet dat wij een pakket lang bij ons houden, want we bezorgen altijd op dezelfde dag. Deze garantie maken wij waar dankzij ons hypermoderne IT-systeem. We zijn schaalbaar en groeien met de e-commerce mee.