Word klant

Update maatregelen coronavirus Laatste update: 5 oktober 2020

De kwaliteit van onze dienst en de veiligheid van onze medewerkers staan bij Red je Pakketje voorop. In verband met de coronamaatregelen hebben we daarom onze operatie opnieuw ingericht. Wij volgen alle geadviseerde maatregelen vanuit het RIVM en we gaan graag nog een stapje verder voor de veiligheid van onze medewerkers. Hieronder staat welke maatregelen wij verder nemen.

Dit zijn onze maatregelen:

Extra shifts op andere tijden
We willen niet met meer dan dertig mensen in dezelfde ruimte zijn. Daarom spreiden we de drukte met extra shifts op andere tijden. Onze bezorging blijft natuurlijk Same Day.

Herinrichting sorteerproces en dragen mondkapjes
Om besmettingen te voorkomen is ons sorteerproces wijder opgezet. We gebruiken meer ruimte met minder mensen. Tegelijkertijd verplichten we onze medewerkers om op de werkvloer een mondkapje te dragen.

Buiten werken
Sommige werkzaamheden hoeven niet per se binnen. Waar mogelijk verplaatsen we activiteiten naar buiten, zodat de werknemers binnen meer ruimte hebben. 

Looplijnen en stickers
Met looplijnen en stickers voorkomen we dat medewerkers onnodig te dicht bij elkaar komen. Leidinggevenden op de werkvloer dragen een hesje met de tekst “1,5 meter afstand houden”. We hanteren verder dezelfde methodes als winkels en restaurants.

Desinfectie
Voor alle medewerkers is het desinfecteren van de handen bij binnenkomst verplicht. Desinfectie voor auto-interieurs is ook aanwezig. Bij allen kranen hangen instructies voor handen wassen. 

Interne coronaberichten
Onze HR-afdeling verspreidt met grote regelmaat nieuwsberichten en -updates over corona. Zo houden we alle medewerkers op de hoogte van nieuwe inzichten en maatregelen.

Contactloze pick-ups
Waar mogelijk vragen we pakketten buiten bij de pick-up neer te zetten, liefst op een rolcontainer of op een pallet. Moeten de pakketten binnen blijven staan? Houd dan minimaal twee meter afstand. Onze bezorgers weten wat ze moeten doen.

Geen handtekeningen
In plaats van de handtekening ‘schrijven’ de bezorgers tijdens de aflevering zelf een R – van Red je Pakketje. De GPS-stamp blijft, zodat je nog steeds kunt zien op welke exacte locatie en op welk tijdstip een bestelling is afgeleverd.

Contactloos bezorgen
De bezorger belt aan en zet het pakket voor deur, neemt twee meter afstand en wacht totdat de ontvanger het pakket naar binnen heeft gehaald. Is iemand niet thuis? Dan proberen we hetzelfde bij de buren.

Dit zijn de maatregelen van onze internationale partner:

Meer informatie over de COVID-19 maatregelen en toeslagen bij onze partner voor internationale zendingen is hier te vinden.